Welkom Gast, zonder aanmelding hebt u beperkte mogelijkheden!

Familie Wit

Startpagina  |  Wat is er nieuw  |  Foto's  |  (Levens)verhalen  |  Rapporten  |  Familienamen  |  Kalender


Achternaam:

Voornaam:
Wat is er nieuw (sinds de laatste 30 dagen)


De laatste wijzigingen in de gegevens op de website staan onderaan deze pagina. Werkzaamheden aan uiterlijk en werking, die daarboven staan, probeer ik ook af en toe bij te werken

maart 2015:

Ik was al lang van plan de voorpagina of 'homepage' op te frissen en een iets dynamischer uiterlijk te geven. Ik ben natuurlijk geen echte website bouwer en moet de technieken die hiervoor zijn dan ook af kijken bij collega's.

Het is me desondanks gelukt een willekeurige foto of plaatje te laten zien op de homepage. Als u op het onderschrift van de foto klikt wordt u naar de betreffende persoon of familie geleid. Elke keer dat u de homepage gebruikt is het uiterlijk dus net iets anders. Ook zijn de meest voorkomende familie- en plaatsnamen meer prominent weergegeven. Door op een naam of plaats te klikken krijgt u daarvan een overzicht.

Bij het maken van dit alles kwam ik deze pagina tegen, en bleek dat de laatste invoer behoorlijk lang geleden was.Alle suggesties en verbeteringen die gebruikers aangeven worden (redelijk) snel verwerkt, maar de beschrijving van het onderhoud van de website schiet er dus wel eens bij in.

Regelmatig worden er verbeteringen in de werking van de website doorgevoerd of nieuwe functies in opgenomen. Dit hoef ik gelukkig niet allemaal zelf te verzinnen maar wordt door de bouwer van het pakket (The Next Generation of Genealogy Software) in nieuwe versies van de software doorgevoerd. Verder is er grote groep actieve gebruikers die allerlei wijzigingen, verbeteringen en vernieuwingen maakt en met elkaar deelt.

Een voorbeeld is het 'Wijziging Formulier' dat een verbetering is van het eerdere 'Gezinswerkblad'. Dit formulier kunt u benaderen via het tabblad 'Wijziging Formulier' dat boven elke persoons- of gezins-pagina vindt. onbewerkt

Dit maakt het verwerken van aanvullingen en wijzigingen die u aangeeft, nog makkelijker en geeft voor mij een beter overzicht van eerdere wijzigingen. Ook deze aanvulling is door enthousiaste gebruikers ontwikkeld en nu verregaand in de software opgenomen. Ik heb een korte 'hulp' op het formulier opgenomen.

Een ander voorbeeld is het nieuwe tabblad 'Gezin', dat grafisch een snel beeld geeft van het gezin van betreffende persoon, en is er op elke persoons- of gezins-pagina een verwijzing op genomen om waarmee u makkelijk foto's of ander materiaal kunt sturen dat relevant is bij dit gezin of persoon.onbewerkt

Ik hoop dat u deze veranderingen kunt waarderen, en ben benieuwd naar uw mening laat even een berichtje achter in het Gastenboek, of stuur me direct een mailtje.

Hopelijk kan ik de komende periode? meer tijd besteden aan het scannen van meer materiaal en dit op de website plaatsen.

5 november 2012:

De afgelopen periode ben ik voornamelijk bezig geweest met het bewerken van aanwezig fotomateriaal. Ik ben in het bezit van een aantal fotoalbums van de auteur van het boekje "Van een Grijs verleden naar een Wit heden". Het inscannen en bewerken van dit materiaal kost behoorlijk veel tijd.

Sommige foto's zijn beschadigd en/of vervaagd en de technieken om dit materiaal te verbeteren en te plaatsen moest ik me ook eigen maken. Een voorbeeld:

Onbewerkt:
onbewerkt

en na bewerking:

bewerkt

Nu ik de techniek een beetje onder de knie begin te krijgen, kost dit toch snel 5-15 minuten per foto.

De jongen op de foto is overigens de auteur van genoemd boekje in zijn jonge jaren met zijn zus Maria Gezina.

5 oktober 2012:

Het feit dat er op deze pagina geen vermeldingen staan wil niet zeggen dat er in de tussentijd niets is gebeurt, ik vergeet dit bestand wel eens bij te werken. De software van de website The Next Generation(TNG) is ondertussen een aantal bijgewerkt naar de meest recente versie, ondertussen 9.0.4 (oktober 2012) Dit betekent voor u als gebruiker een aantal verbeteringen en aanpassingen die misschien op het eerste gezicht niet meteen opvallen.

De kalender is nu en intergraal onderdeel en is o.a. te vinden in het drop down menu "zoek" die rechts boven op elke pagina staat. Dit geeft een overzicht van gebeurtenissen die op een betreffende dag hebben plaatsgevonden. Als u niet bent aangemeld als gebruiker zijn, zoals gebruikelijk, gegevens van nog levende personen verborgen. Als u op een bepaalde dag klikt krijgt u het complete overzicht van gebeurtenissen te zien.

Er is een gezinswerkblad geimplementeerd, zodat aangemelde gebruikers makkelijker suggesties kunnen aanleveren. Boven aan elke pagina is een tab "Gezinswerkblad" zichtbaar.

Hiermee wordt in een nieuw venster een werkblad met invulvelden geopend die kunnen worden in of aan -gevuld.

Voor dit werkblad is ook een help pagina beschikbaar.

Doordat de laatste tijd steeds meer spam werd verstuurd via de website, invulformulieren die door zgn. bots worden gegenereerd, heb ik besloten een captcha in te voeren. Dit zijn vaak vervormde of vreemd geplaatste letters die een gebruiker moet invoeren, maar ik heb voor een Picture Captcha gekozen.

Voordat er suggesties of contact formulieren kunnen worden verstuurd, kunt u gevraagd worden uit een aantal plaatjes de afwijkende aan te klikken.

28 november 2010:

Regelmatig worden er wijzigingen en of verbeteringen door gebruikers gemeld en aangepast. Zie hiervoor de lijsten hieronder, dit betreft altijd de wijzigingen van de laatste 30 dagen.

Ik was het schilderij de plundering van de drie Haringen geschilderd door Pieter Cattel al een keer tegengekomen bij mijn zoektocht naar Stippen, maar het verhaal er achter kreeg ik laatst op een presenteerblaadje aangeboden door en verre afstammelinge van de herbergier Leendert van Stipriaan te Leiden.

Eindelijk heb ik vandaag de nieuwste versie (v8.0.2) van de besturingssoftware (TNG) durven installeren. Deze versie was al een tijdje uit, en ik heb de auteur van de software in zomer al geholpen met de vertaling in het Nederlands. De grootste veranderingen zijn vooral in het beheersgedeelte van de website, maar er zijn ook enkele wijzigingen voor jullie als gebruikers:

- Het geavaneerde zoekscherm is vriendelijker gemaakt, en er kan op meer zaken worden gezocht.

- Betere zoekresultaten: als je de muis op een resultaat houdt wordt al een pop-up met informatie getoond.

- Aangepaste opmaak kenmerken op diverse pagina's.

- Een nieuwe media viewer, die meer mogelijkheden biedt.

- Als U een geregistreerde gebruiker bent, en zelf in de database voorkomt, dan is het mogelijk direct de verwantschap met getoonde personen te laten zien. Hiervoor moet ik wel bij Uw gebruikersgegevens aangeven waar U in de database staat, dus als dit niet werkt, graag even doorgeven. Dit had ik voor de upgrade ook al werkend, maar het is nu volledig geintergreerd in de sofware en uitgebreider

- Een gebruiker kan uitgebreidere "rollen" toegewezen krijgen, b.v. om zelf zaken aan te passen of om zelf foto's e.d. te kunnen plaatsen. Wilt U hier gebruik van maken, neemt u dan even contact met mij op.

Het is altijd een beetje spannend om zo een ingrijpende update te doen, je weet maar nooit of alle zaken nog werken als voorheen, en doordat de software zo uitgebreid is kunnen er onvoorspelbare dingen gebeuren. Ik heb eerst mijn lokale test site aangepakt, en daarvan geleerd dat ik toch een aantal zaken vooraf moest aanpassen.

Het lijkt nu allemaal goed te werken. Mocht u zaken tegenkomen die niet goed werken, of vragen hebben, neem gerust contact op.

3 februari 2010:

Het feit dat er geen nieuwe berichten in dit overzicht staan, betekent niet dat er niets gebeurt. Ik heb door een harde schijf crash ruim een maand zonder een lekker werkstation moeten werken, en het is toch anders om met een labtop, waar je niet alle handigheidjes ter beschikking hebt, aan de site te werken. Er worden overigens voortdurend (kleine) wijzigingen en aanvullingen in de gegevens aangebracht. Dit gebeurt zowel door gebruikers als door mij als beheerder. Deze wijzigingen zijn wel zichtbaar in de tabellen onder aan deze pagina. Aan het uiterlijk en de werking van de website is inderdaad de laatste maanden niet veel gewijzigd. De opmaak voor verhalen is wel aangepast en ik heb vandaag een gastenboek toegevoegd. Hopelijk is dit een manier om met mij en andere bezoekers van de website in contact te treden. Berichten in het gastenboek kunnen, desgewenst worden voorzien van (kleine) plaatjes, hyperlinks en emoticons. Expirimenteer er maar eens mee. De (Wereld)kaart die ik een paar maanden geleden heb toegevoegd wordt maar weinig bekeken, ik zal nadenken over een meer prominente plek. Ook het overzicht van plaatsen, waar de link naar de kaart staat, wordt tot nu toe weinig gebruikt.

28 oktober 2009:

Gepersonaliseerde log-in geimplemeteerd.

25 oktober 2009:

Ik heb een begin gemaakt met het invoeren van de oudste gegevens van de familie van Stipriaan(-Luïscius) waarover ik beschik. De toevoeging van Luïscius is gedaan door een medisch dokter Abraham van Stipriaan uit Delft (1763-1829) toen hij in 1788 trouwde met Theodora Jacoba Luïscius, om te voorkomen dat de naam verloren zou gaan, zij was namelijk de laatste draagster van deze naam. Er zijn nog meer gegevens van deze tak, maar ook van de "gewone" stippen heb ik nog het een en ander in te voeren.

13 oktober 2009:

De afgelopen periode wat kleine aanvullingen gedaan en verbeteringen doorgevoerd. Een (Wereld)kaart geimplementeerd waarop alle plaatsen waar geboorten, trouwerijen enz. van personen uit de database hebben plaatsgevonden.

24 mei 2009:

Een update uitgevoerd (naar versie 7.1) van TNG scripts (programma's) Uiterlijk zijn er een paar kleine veranderingen, en de PDF files zijn verbeterd, maar de belangrijkste verbeteringen zitten aan de beheerkant. Het is toch altijd spannend en het kost tijd om "eigen" wijzigingen te checken of opnieuw door te voeren in de broncode na een update. Hopelijk is de komende weken weer wat tijd voor invoer van data en fotos.

begin april 2009:

Bij het doorlopen van alle witten genoemd in bevolkingsreconstructie Barsingerhorn-Kolhorn-Haringhuizen veel gezinnen van aangetrouwde personen in de database ingevoerd. Het Totaal van personen is de laatste weken opgelopen van 3400 naar 4000 personen. Deze Bevolkingsreconstructie Barsingerhorn-Kolhorn-Haringhuizen is samengesteld uit:

- geboren 1812-1892

- huwelijken 1811-1813 1815-1862 plus veel aanvullingen uit GenLias

- overlijden 1812-1880

- begraven 1802-1871 Barsingerhorn

- DTB: wat aanvullingen van huwelijken

- geref dopen 1735-1811 Barsingerhorn

- geref dopen 1773-1810 Kolhorn

- geref dopen 1793-1810 Haringhuizen

- huwelijken v gerecht 1730-1789 1792-1801 Haringhuizen

Nu ik de "Witten"uit de reconstructies Zijpe en Barsingerhorn-Kolhorn-Haringhuizen heb doorgespit, kom je veel gezinnen meerdere keren tegen, en dit zal bij andere reconstructies waarschijnlijk ook zo zijn.

Soms kom je ook tegenstrijdige informatie tegen, deze vermeld ik zoveel mogelijk als aantekening bij gezin of persoon. Bij sommige gezinnen komt U dan ook nog lappen tekst tegen. Dit kan gaan om gezinnen die nog niet verwerkt zijn, of waar de aantekening nog aangepast met worden.

Als ik bekende namen tegenkom uit, verwerk ik soms ook gezinnen als er een verwantschap in voorgaande of latere generaties is. (of ik er een vermoed)

Alle van Stipriaan 's neem ik ook mee uit deze bronnen.

13 maart:

Heel wat extra informatie ingevoerd uit genea.pedete.net databases. Zijpe, Barsingerhorn, Kolhorn en Haringhuizen. Er is hier nog een schat aan informatie. Het betreft voornamelijk aanvullingen van feiten en aangetrouwde familie, maar soms ook tegenstrijdige info.

12 maart:

Ik heb een maand kalender geimplementeerd, waardoor op een overzichtelijk kalenderblad feiten terug te vinden zijn. De kalender staat in het menu bovenaan elke pagina, en op de startpagina onder "Datum en Verjaardagen".

Eind februari 2009:

In on-line archieven aan het "sneupen", en er is heel veel aan te vullen en te verifieren. Op 1 maart heb ik de Witten vermeld in: Bevolkingsreconstructie Zijpe gehad. Van veel meer (ex)gemeenten zijn archieven gedigitaliseerd, dus er is nog een boel te doen.

14 februari 2009:

Enkele cosmetische verbeteringen, wat kleuren van elementen aangepast etc. Weer wat materiaal gescand en probeer te zoeken naar een uniforme manier om het gescande materiaal "rijp" voor publicatie te maken. Er zit nogal wat verschil in de foto's en ze hebben allemaal een eigen aanpak nodig.

Deze website gebruikt - The Next Generation of Genealogy Sitebuilding© - Ben Wit 2007-2020©