Welkom Gast, zonder aanmelding hebt u beperkte mogelijkheden!

Familie Wit

Startpagina  |  Wat is er nieuw  |  Foto's  |  (Levens)verhalen  |  Rapporten  |  Familienamen  |  Kalender


Achternaam:

Voornaam:
Familie Wit    Een oud west-fries geslacht

Kaft van boek Voorwoord:

Het plan om deze website te maken begon eind 2005, toen ik het boekje 'Van een grijs verleden naar een Wit heden' van Bert Wit (A.J. Wit) nog eens doorbladerde. Ik had gehoord dat het boekje niet meer leverbaar was en besloot deze "stamboom" te digitaliseren.

Spoedig had ik een computerprogramma gevonden dat speciaal hiervoor is gemaakt, het gratis beschikbare Alfear. Het invoeren van alle personen, plaatsen en datums bleek toch een behoorlijke klus te zijn, en andere hobby's, zoals het gezin en werk kosten natuurlijk ook veel tijd.

Gaandeweg begon ik ook te beseffen dat ook het materiaal uit het boek er eigenlijk bij hoorde, en dus begon ik met het invoeren van de beschrijvende teksten en foto's werden uit het boekje gescand.

Er bleek nog iemand actief met het digitaliseren en aanvullen van een tak van de familie Wit, nl. Hans Wit (J.W.W.A. Wit). Hij was al lang het aanspreekpunt voor mutaties in deze tak en had zijn gegevens in een stamboomprogramma PROGEN verzameld.
Het toevoegen van deze gegevens is, na enige strubbelingen, gelukt, zonder alles te hoeven overtikken.

Een nu, eind 2007, zijn al deze gegevens, bijna 3400 personen, waarvan zo'n 1400 "Witten" toegankelijk via het internet.

Ik heb de beschikking over nog veel foto materiaal,o.a uit de collectie van Bert, en documenten die ik de komende tijd wil scannen en toevoegen aan de website.
Een gedeelte, veelal scans uit het boekje zijn al toegevoegd, maar hopelijk komt er de komende maanden, ook met uw hulp, nog meer bij.

Hopelijk kunt u bijdragen aan het corrigeren en bijwerken van de gegevens, gebruik hiervoor het tabblad 'Suggestie' of vraag me u bevoegd te maken voor wijzigingen.
Als u materiaal en/of foto's bezit over de familie Wit en u wilt dit delen neem dan even contact op over de manier waarop we dit kunnen realiseren.

Veel plezier en kom regelmatig even kijken,

Ben Wit,     Wichmond, November 2007

Deze website gebruikt - The Next Generation of Genealogy Sitebuilding© - Ben Wit 2007-2020©